На път с Герхард

Клиенти от Дома за Възрастни с Деменция гр. Разград отидоха на море в началото на Август месец.

В началото на Септември бе организирано още едно пътуване, този път до старата столица на България, Велико Търново.

Одисея, или по-точно Герхард, оказа помощ, предоставяйки транспорт на групата, за да могат да се насладят на приятни моменти заедно на път.

Умни книжки за умни деца

IMG_4159.jpg

СНЦ Одисея осигури необходимите учебни помагала за децата от 2-ри и 7-ми клас, настанени в Център за Настаняване от Семеен тип, гр. Разград, за учебната 2015-16 година.

Одисея за първи път подпомага учебната дейност директно, след като от години насам спомагаме различни спортни инициативи на децата.

Летен отдих

В последните дни на месец Август СНЦ "Одисея" за пореден път подкрепи децата, занимаващи се с бадминтон. За втора поредна година нашата организация подсигури комфортно пътуване на младите състезатели, за да могат да си опточинат на Българското черноморие.

Традиционно подкрепяме децата не само в спортните им изяви, но и в моментите, когато се отдават на заслужена почивка.

Новини около проекта "Спорт в свободното време"

След като СНЦ "Одисея" стартира проекта "Спорт в свободното време" през месец Юни с ВУИ Завет, организацията сега направи дарение в полза на Центъра за Настаняване от Семеен тип за Деца и Младежи в гр. Разград.

Част от дарението са четири броя спортни екипи за четиримата състезатели, видими на горната снимки. Екипите пасват чудесно на новата тенис атмосферата, към която СНЦ "Одисея" и нашите партньори от немската организация "St. Filomena" допринесоха през зимата на 2013. Тогава децата получиха тенис маса и хилки за да могат да тренират редовно. Сега младежите се явяват на състезания и постигат добри резултати.

С цел постигане на още по-добри резултати СНЦ "Одисея" планира през настъпващата учебна година да осигури и личен треньор, който да тренира децата и развива уменията им.

Освен тенис, "Одисея" спомага развитието и успехите на деца и младежи, които тренират бадминтон.Великденска Изложба в Разград

easter_collage_1

 

Както споменахме вчера, днес в фоайето на Община Разград подредихме изложба с нашите Великденски яйца. Приятно бяхме изненадани от непредвидения интерес от страна на хора, които се появиха още докато подреждахме изложбата!

Още веднъж, весели празници на всички!

easter_collage_2

Великденска Работилничка в Разград

Easter2015_1

Днес по идея на СНЦ "Одисея" се състоя Великденска Работилничка за изработка на Великденски яйца. В акцията участваха любезните домакини от Домашен Социален Патронаж, както и потребители от следните социални институции: Защитено жилище за деца гр.Разград, Дневен център за възрастни с увреждания „Подай ръка“, Дом за възрастни с деменции и потребителки на услугите предоставяни от Домашен Социален Патронаж, като всеки участник получи подарък от СНЦ "Одисея".

В надвечерието на този светъл празник ние доказахме за пореден път, че заедно можем и правим красиви и неповторими произведения на изкуството, създадени от нашите ръце с любов в нашите сърца. Да събереш на едно място толкова различни хора и да им дадеш възможност да творят и да общуват, това за нас е магията на Доброто.

Във връзка с което искаме да ви пожелаем: Весели Празници!

А за желаещите да видят сами какво натвориха нашите приятели днес, утре сутрин, във фоайето на сградата на Община Разград, ние ще подредим изложба за да дадем възможност на всеки, който пожелае, да се порадва на нашите Великденски яйчица. Очакваме ви!

Easter2015_2
Easter2015_3


Одисея, Герхард и "Бадминтон" Разград, отново на път

badminton_april15

СНЦ "Одисея" и Герхард осигуриха транспорт за спортен клуб "Бадминтон" Разград във връзка с националния турнир "Млади Таланти", провел се в гр. Севлиево на 3ти и 4ти Април 2015.

Резултатите говорят сами за себе си.

badminton_awards_april15


Предстоят още проекти за помощ на уязвими и рискови групи

СНЦ "Одисея", фондация "Света Филомена" и областният управител на Разград Петър Василев обсъдиха бъдещи проекти за помощ на уязвими и рискови групи в областта.

Прочетете повече на страницата на Областна Администрация град Разград.